Studentdags.

Så här fin var Frida på sin studentbal.

        


          Här är två prinsessor Hannadi och
                                                               Frida...


Ja tänk nu är det inte många dagar kvar tills jag får se henne där på trappan....vad tiden går,stora damen.


Lite av varje..

Torsdag....då hann jag med mycket... Gunnar kom o fika sen en tur i skogen med hundarna.
For till stan o hämta studentskylten...till mamma några timmar, åt glass i solen... Hämta Frida o köpte studentpresenten ( hon fick vara med )  köpte present till Gunnar...han fyller år...var på bolaget...ett måste ???
Köpte kebabtallrik med oss hem till Frida så vi hann käka innan vi svidade om för dansen på Kovland..målade mina ögon för första gången efter operationen. Kände mig riktigt fin i ny morsdagströja : )
Hade riktigt kul på dansen...så det gör inget att jag missar dans i helgen , när jag jobbar nätter. Kram Majsan.

Solen skiner.

Vilken fin dag...solen skiner det är härligt : ) Ska fara en sväng till mamma , idag kan vi nog ta en promenad i det fina vädret.
Ikväll blir det nog Ånäsparken , dans till Blender...nu kan jag iaf dansa utan solbrillor....
Ha en bra dag : ) Majsan.

Lönen.

Ja nu har jag fått mitt bidrag från arb.givaren.... Betalat mina räkningar och ska till tandläkaren.... undrar om det blir ngt över till NÖJEN...???? Har ju även en student att fira. Kram Majsan.

Morsdag.

Ja igår kväll var tjejerna hemma på middag, vi grillade o myste
. Jag fick två fina tröjor också. Det är så mysigt att få rå om dom o sitta o surra...

Idag var jag o Johanna upp till mormor med tårta o paket, hon fick en fin klänning och en kofta från mig o mina syskon. Hon blev jättefin och gick genast ut till personalen o mannekänga. Hon är så go min lilla mamma.

Ska nu försöka sova en stund för jag ska ut o jobba natten....Sov Gott Majsan.

Dansen.

Jo då ,  det blev dans ändå...med solglasögon på. Trevligt var det i alla fall, men jag kände mig lite dum med brillorna på men bättre de än riskera ngt med infektioner.
Men det är konstigt hur olika vi kan se på saker , det jag tycker är självklart av den som håller en kär....är tydligen inte så självklart...besvikelsen är en tagg som svider , tyvärr. : (
Sov Gott / Majsan.

Efterkoll.

Var på Memira igår på kontroll...det såg bra ut allting....men jag är lite besviken ...för jag kan inte läsa ST på morron, det finstilta o jag som tyckte jag såg så bra redan på kvällen ( texten på TV:n ) men Anna optikern sa att jag måste ge mig till tåls???? iaf under 1:a veckan.
Frågade lite om det där med motion..för jag får inte bli svettig...Det är ju premiär på Jättendal på fredag o Jannez spelar så jag vill ju gärna dit.
Hon sa: Ja absolut inget smink, dansa inte så mycket så du svettas, kinda inte så du får andras svett på ditt ansikte...TÄNK på infektionsrisken , helst ska du använda dina solglasögon dom är ett bra skydd.....
Hur ska detta gå till ???... kanske lika bra att vara hemma : (

Var ute med Selma igår i mulet väder med solglasögon...folk tror nog att jag är bakis eller har blåtiror jag måste gömma...men även om det år mulet så är det ljust och jag är så ljuskänslig.
Men det blir bättre varje dag...idag har jag inte ens ont men det kliar lite, och man får inte klia tillbaka....Kram Majsan.

Nu är det gjort. : )

Ja tro det eller ej men nu är jag en seende människa.... utan glasögon.
Jag kan se texten på tv:n nu  lite suddigt med lite gruskänsla i ögonen men jag ser klarare o klarare för varje timme.
Det var inte så hemskt som jag trodde, det gjorde inte direkt ont utan mer som en obehags känsla en kort stund.
Eftervården är mycket droppar o dom svider mycket men bara några få sekunder.Ska in på koll imorronbitti, så får vi se vad dom säger...men hittils allt väl.
Helt klart värt att göra detta. Kram Majsan : )

Operation.

Ja, nu är det dags... imorron kl.10.00 blir det operation.....Jag är så in i H...vete nervös....sprungit på toa halva kvällen ... tagit två Wirre men fjärilarna i magen är ändå kvar ???
Hoppas jag ändå kan sova inatt så jag inte missar bussen i morron.

Tänk om någon dag är jag en seende människa direkt när jag vaknar...helt otroligt. Det är väl värt denna hispiga kväll....Hoppas bara allt går bra, jag är så himla nervös, nu sa jag det igen, men så är det...

Förut var jag så nervös för den lugnande tabl. jag ska få...men nu försår jag att den behöver jag...om inte två ! för nu är jag mest nervös för själva ingreppet.
Håll tummarna för mig.Kram Majsan.

Tankar.

Sänder mina tankar till Helen, Algots mamma. Vi red i samma grupp på Näset, men jag träffade aldrig Algot.
Det måste vara det värsta som kan hända en människa, att förlora sitt barn.

Jag jobbade hos en tant som var över 90 år en gång, hon hade överlevt tre av sina barn , de hade dött i cancer. hon sa :  Det är inte rätt att man ska leva över sina barn, det ska vara jag som är gammal som ska få gå först. Det är inte rätt.
En otrolig kvinna med livshumör o kvalitet trots sin sorg, hon hade även två barn kvar i livet att glädjas åt.

Helen , jag hoppas du får styrka att gå igenom denna jobbiga tid, att det finns vänner omkring dig som stöttar.


Frida o Johanna jag älskar er över allt annat. Ni är det bästa som hänt mig o det bästa jag har.Kram Mamma.

Nattskift.

Har jobbat natt nu...känner mig helt tom i bollen....fast natten har varit lugn. Alla har skött sig o sovit på söta örat. Det är konstigt det som händer med kroppen när man jobbar natt, dom där speciella timmarna när kroppen går in i viloläge...stegen blir så tunga o allt går i slowmotion----sen när man kommer hem så är man ganska pigg o då är det svårt att somna, fast man har längtat till sängen sen tre-tiden...

Ha en bra dag. Kram Majsan.

Det känns tungt...

Ja nu har mamma lämnat sjukhuset iaf... bara hälften av henne är kvar nu efter att de fått ur henne all vätska hon samlat på sig, vilket är bra, för nu är hon normal igen. Men hennes krafter är borta,och det känns tungt att se henne så här utan livsgnista.
Jag känner att jag vill tillbringa så mycket tid som möjligt hos henne, men det är svårt att få ihop det. Mitt ständigt dåliga samvete för Selma som bara får promenader och ingen aktivering.... jobbet o mitt privata.... önskar jag kunde klona mig. STRESSSS

Jag skulle träna på att andas riktigt och försöka att ta det lugnt... den här månaden sa Lars på HUR enheten så skulle jag göra en ny stressprofil  nästa torsdag .... Ja mina föresatser var goda men.....FAN det går ju inte. Just nu ikväll känns det väldigt hopplöst tungt....Jobbigt helt enkelt.

Selma.

Här kommer lite bilder på skönheten...

           


                  

Det blev lite gamla bilder , för de nya verkar ha försvunnit i denna apparat.... och jag som är så haj på datorer hittar dom inte ????  så håll till godo.


Här är dom : )

Här kommer lite bilder på mina kanon arb.kamrater.


           


      Kerstin firar vi denna kväll. En extra kram får du nu när du ramlat o är lite handikappad.


           Vi hade en kanonkväll : )


      Vilka brudar !!!! Kunde inte låta bli....


Vilket härligt gäng, jag är så glad att få vara del av det. Kram Majsan.


Jobb.

Idag har jag varit på jobbet : ) det var ett tag sen , för jag har haft mycket utbildningar inom Dialogen nu.
Det var så himla kul o träffa mina arb.kamrater och de boende. Jag har ett himla bra jobb helt klart. Kram på er. Majsan.

Oroligt....

Ja , nu är det dags för oro igen...
Sön.kväll ringde nattsköterskan från Lindgården...mamma dålig ..hjärtat oroligt svårt med andningen.. ambulans skulle komma. Jag o mina syskon möttes upp på akuten..jo hon blev inlagd med svår hjärtsvikt o mycket vätska i kroppen. Hon ligger nu på kardilogen ( specilister på hjärtan) med hjärtövervakning o syrgas.
Idag har dom gått in från ryggen till lungorna o tappat henne på 1 lit. vätska...det är mycket det. Hon är gammal o svag det är bara att hoppas att hon orkar med detta.... o kan bli piggare. Oroligt är det i alla fall , varje gång telefonen ringer får jag hjärtat i halsgropen. Men mamma har en stark Gudstro, som smittat av sig ngt på mig... så jag tror Gud vet vad som är bäst för min lilla mamma. Jag överlåter allt i Guds händer för jag har ingen makt att göra något ...bara hoppas....Kram från Majsan.

Hundutställning.

Idag har vi varit till Iggesund på hundutställning, det var bara för Dalmatiner. Häftigt att se alla prickiga varelser...

Selma fick detta utlåtande:
Bra huvud och uttryck.Bra hals. Mycket bra kropp och benstomme till storlek. Välutvecklad bak. Rör sig väl. Välpressenterad. Vältecknad.

Vi gick vidare i första omgången, men sen blev vi 5:a. Jag är ändå nöjd för det fina utlåtandet och Selma var jätteduktig men yngst av alla i vår grupp.

Selma fick träffa sin bror Pumba, det var otroligt roligt att se dom tillsammans.



 

 


Selmas bror Pumba.
 

Sista April.

Firandet av Valborg blev lugnt. Rita o Frida o Jag grillade o satt ute o åt. Mysigt att kunna göra det, det är så lugnt o skönt, här jag trivs redan... Jag vaknar av fågelkvitter inte bilkörning...

RSS 2.0